Translate

9 Kasım 2013 Cumartesi

GÖRSEL HALÜSİNASYONLAR-- Giriş--


Bir Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde çalıştığım sırada görsel halüsinasyonlarla ilgili bilgi toplama ihtiyacı hissettim. Bu nedenle literatürden ve internetten araştırarak öğrendiğim bilgileri derledim. Bu çalışmada yazılmış hiçbir bilgi tarafımdan keşfedilmiş veya tanımlanmış değildir. Tıp kitapları, makaleler ve internetten güvenilirliği genel kabul görmüş sitelerden derlenmiştir. Halüsinojen ajanlarla ilgili bilgilerin bir kısmı bilimsel literatür dışı kaynaklardan da alınmıştır. Pek çok kaynaktan alınan bilgiler başka kaynaklarla birleştirilirken zaman içinde değiştirildiği için her cümle ve paragrafın nereden alındığı tam olarak kaydedilememiştir. Sanat ve edebiyatta görsel halüsinasyonlar bölümü ise kapsamlı bir araştırmadan ziyade bu derlemeyi hazırlarken karşıma çıkan eserlerden ve geçmişten hatırladığım kimi eserden derlenmiştir.  
Kitap olması hayalinin pratikte mümkün olmadığını fark ettiğim için blog oluşturmaya karar verdim. Bu şekli ile kolay güncelleme ve düzeltme imkanı olacağına inanıyorum. Klasik tıbbi terimleri kullanmadan yazmayı başaramadığımı belirtmek zorundayım.
Bilimsel bir kaynak olmaktan ziyade ilgilenenler için temel bilgi sağlama amacındadır. Katkı, eleştiri ve yorumlara açıktır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder